peppermint matcha, grad culinar, 40g

matcha culinar si menta, recolta: China, Kenya, SUA

50,18 lei

2 în stoc

Ceaiul verde Matcha cu Peppermint

Facut dupa reteta traditionala japoneza Matcha, am combinat ceaiul verde premium cu frunze de peppermint de cea mai buna calitate si a rezultat ceea ce trebuie să fie una dintre cele mai revigorante bauturi de care te vei bucura intr-un mod traditional Matcha sau il poti consuma ca un latte cu gheata racoritor, dar si cald.

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

Ce este Peppermint?

Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o menta hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.

Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.

ingrediente

ceai verde de calitate superioara, frunze de menta de calitate superioara macinate la 10 – 16 microni

origine

China, Kenya, SUA. Cultivat la 450 – 1500 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

frunze de ceai verde si peppermint de calitate superioara. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

menta proaspata

culoare

verde pal

gust

menta revigoranta cu o nota finala usor astringenta

stare generata

revigorat, detoxificat, relaxat, special

Matcha clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de misaări rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Ceaiul verde Matcha cu Peppermint

Facut dupa reteta traditionala japoneza Matcha, am combinat ceaiul verde premium cu frunze de peppermint de cea mai buna calitate si a rezultat ceea ce trebuie să fie una dintre cele mai revigorante bauturi de care te vei bucura intr-un mod traditional Matcha sau il poti consuma ca un latte cu gheata racoritor, dar si cald.

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

Ce este Peppermint?

Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o menta hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.

Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.

ingrediente

ceai verde de calitate superioara, frunze de menta de calitate superioara macinate la 10 – 16 microni

origine

China, Kenya, SUA. Cultivat la 450 – 1500 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

frunze de ceai verde si peppermint de calitate superioara. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

menta proaspata

culoare

verde pal

gust

menta revigoranta cu o nota finala usor astringenta

stare generata

revigorat, detoxificat, relaxat, special

Matcha clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de misaări rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Recenzii

din 3 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Cosmin

    Am testat produsul, este mentolat de la Peppermint. Mai degraba merge ca un tonic ca in reteta din pagina produsului. Nu sunt foarte incantat daca il prepar doar cu apa, nu e pe gustul meu. Cred ca o sa-l folosesc doar in Smoothieuri unde da o nota fresh, placuta. Il consum mai mult pentru beneficii decat pentru calitate.

  2. Isabela

    O incredibila aroma mentolata! Atentie la dozare! A se folosi neaparat lingura de bambus care are o doza de 1 gram, altfel riscati sa-l faceti prea concentrat.

  3. Ioana C.

    O calitate superioară și un gust excelent. Recomand cu drag.

S-ar putea să-ți placă și…