peppermint matcha

pudra fina de matcha cu menta revigoranta

14,90 lei76,90 lei

Ceaiul verde Matcha cu Peppermint

Facut dupa reteta traditionala japoneza Matcha, am combinat ceaiul verde premium cu frunze de peppermint de cea mai buna calitate si a rezultat ceea ce trebuie să fie una dintre cele mai revigorante bauturi de care te vei bucura intr-un mod traditional Matcha sau il poti consuma ca un latte cu gheata racoritor, dar si cald.

Scurt istoric

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Beneficii la sanatate

  • amplifica energia. 4-6 ore de energie calma si concentrata, datorita unei combinatii unice de teina si teanina.
  • arde calorii. Studiile au constatat ca, atunci cand consumi Matcha zilnic sau inainte de a face sport, te poate ajuta sa arzi de 4 ori mai multe calorii decat ar fi normal.
  • detoxifiant. De 137 ori mai multi antioxidanti (protectia corpului impotriva radicalilor liberi) de ceai verde regulat + clorofila. Ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism. Doar doua cani de ceai verde Matcha are aproape 20 mg de calciu si de 7 ori mai multi antioxidanti fata de aceeasi cantitate de suc ​​de portocale.

Tocmai din aceste motive, ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

Ce este Peppermint?

Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o menta hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.

Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.

ingrediente

ceai verde de calitate superioara, frunze de menta de calitate superioara macinate la 10 – 16 microni

origine

China, Kenya, SUA. Cultivat la 450 – 1500 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

matcha grad superior. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

menta proaspata

culoare

verde pal

gust

menta revigoranta cu o nota finala usor astringenta

stare generata

revigorat, detoxificat, relaxat, special

Matcha clasic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat.

Matcha latte

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata separat cu un mixer de mana. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata.

Matcha tonic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar cu gheata, peste care se adauga apa carbogazoasa sau tonica, turnand cu grija pentru a evita spuma. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete.

 

Ceaiul verde Matcha cu Peppermint

Facut dupa reteta traditionala japoneza Matcha, am combinat ceaiul verde premium cu frunze de peppermint de cea mai buna calitate si a rezultat ceea ce trebuie să fie una dintre cele mai revigorante bauturi de care te vei bucura intr-un mod traditional Matcha sau il poti consuma ca un latte cu gheata racoritor, dar si cald.

Scurt istoric

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Beneficii la sanatate

  • amplifica energia. 4-6 ore de energie calma si concentrata, datorita unei combinatii unice de teina si teanina.
  • arde calorii. Studiile au constatat ca, atunci cand consumi Matcha zilnic sau inainte de a face sport, te poate ajuta sa arzi de 4 ori mai multe calorii decat ar fi normal.
  • detoxifiant. De 137 ori mai multi antioxidanti (protectia corpului impotriva radicalilor liberi) de ceai verde regulat + clorofila. Ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism. Doar doua cani de ceai verde Matcha are aproape 20 mg de calciu si de 7 ori mai multi antioxidanti fata de aceeasi cantitate de suc ​​de portocale.

Tocmai din aceste motive, ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

Ce este Peppermint?

Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o menta hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.

Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.

ingrediente

ceai verde de calitate superioara, frunze de menta de calitate superioara macinate la 10 – 16 microni

origine

China, Kenya, SUA. Cultivat la 450 – 1500 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

matcha grad superior. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

menta proaspata

culoare

verde pal

gust

menta revigoranta cu o nota finala usor astringenta

stare generata

revigorat, detoxificat, relaxat, special

Matcha clasic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat.

Matcha latte

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata separat cu un mixer de mana. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata.

Matcha tonic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar cu gheata, peste care se adauga apa carbogazoasa sau tonica, turnand cu grija pentru a evita spuma. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete.

 

Recenzii

din 2 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Isabela

    O incredibila aroma mentolata! Atentie la dozare! A se folosi neaparat lingura de bambus care are o doza de 1 gram, altfel riscati sa-l faceti prea concentrat.

  2. Ioana C.

    O calitate superioară și un gust excelent. Recomand cu drag.

S-ar putea să-ți placă și…