kenyan kitamu white blend matcha

kenyan kitamu white blend matcha

4-6 ore de energie calma si concentrata

14,90 lei76,90 lei

Kenyan Kitamu White Matcha

Este, așa cum se traduce si numele, un Matcha foarte gustos. La o altitudine de peste 2000 m deasupra nivelului marii, in Nandi Highlands din Kericho, Kenya, acest amestec de ceai alb si verde este cultivat cu mare grija. Doar mugurii si primele doua cele mai tinere frunze sunt culese usor, prin smulgere, inainte de a fi transformate intr-o adevarata mireasma exceptionala, deoarece frunzele de ceai sunt macinate folosind o moara traditionala de piatra. Plin de antioxidanti si polifenoli, cand se prepara ceaiul alb din Kenya produce un gust foarte delicat, cu note calde de iarba si un indiciu de ceai oolong. Excelent ca un Matcha traditional, un Matcha latte dar si cu un amestec de ghimbir, lime, miere si gheata.

Scurt istoric

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Beneficii la sanatate

  • amplifica energia. 4-6 ore de energie calma si concentrata, datorita unei combinatii unice de teina si teanina.
  • arde calorii. Studiile au constatat ca, atunci cand consumi Matcha zilnic sau inainte de a face sport, te poate ajuta sa arzi de 4 ori mai multe calorii decat ar fi normal.
  • detoxifiant. De 137 ori mai multi antioxidanti (protectia corpului impotriva radicalilor liberi) de ceai verde regulat + clorofila. Ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism. Doar doua cani de ceai verde Matcha are aproape 20 mg de calciu si de 7 ori mai multi antioxidanti fata de aceeasi cantitate de suc de portocale.

Tocmai din aceste motive, ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

100% ceai alb de cea mai buna calitate, macinat la 10 – 16 microni

origine

Nandi Highlands, Kericho, Kenya. Cultivat la peste 2000 m altitudine

cofeina

aproximativ 35 mg per portie

frunze

Matcha superior. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

vegetala

culoare

masliniu pal, crem-verzui

gust

un gust dens, bogat, cu note de iarba si note de oolong

stare generata

purificat, detoxifiat

ambalare

la cutie sigilata de 40 g. Mostrele sunt ambalate in pliculete resigilabile si contin 15 g pudra Matcha (aprox. 6 portii).

Matcha clasic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat.

Matcha latte

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata separat cu un mixer de mana. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata.

Matcha tonic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar cu gheata, peste care se adauga apa carbogazoasa sau tonica, turnand cu grija pentru a evita spuma. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete.

 

Kenyan Kitamu White Matcha

Este, așa cum se traduce si numele, un Matcha foarte gustos. La o altitudine de peste 2000 m deasupra nivelului marii, in Nandi Highlands din Kericho, Kenya, acest amestec de ceai alb si verde este cultivat cu mare grija. Doar mugurii si primele doua cele mai tinere frunze sunt culese usor, prin smulgere, inainte de a fi transformate intr-o adevarata mireasma exceptionala, deoarece frunzele de ceai sunt macinate folosind o moara traditionala de piatra. Plin de antioxidanti si polifenoli, cand se prepara ceaiul alb din Kenya produce un gust foarte delicat, cu note calde de iarba si un indiciu de ceai oolong. Excelent ca un Matcha traditional, un Matcha latte dar si cu un amestec de ghimbir, lime, miere si gheata.

Scurt istoric

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Beneficii la sanatate

  • amplifica energia. 4-6 ore de energie calma si concentrata, datorita unei combinatii unice de teina si teanina.
  • arde calorii. Studiile au constatat ca, atunci cand consumi Matcha zilnic sau inainte de a face sport, te poate ajuta sa arzi de 4 ori mai multe calorii decat ar fi normal.
  • detoxifiant. De 137 ori mai multi antioxidanti (protectia corpului impotriva radicalilor liberi) de ceai verde regulat + clorofila. Ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism. Doar doua cani de ceai verde Matcha are aproape 20 mg de calciu si de 7 ori mai multi antioxidanti fata de aceeasi cantitate de suc de portocale.

Tocmai din aceste motive, ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

100% ceai alb de cea mai buna calitate, macinat la 10 – 16 microni

origine

Nandi Highlands, Kericho, Kenya. Cultivat la peste 2000 m altitudine

cofeina

aproximativ 35 mg per portie

frunze

Matcha superior. Macinis: 10 – 16 microni

aroma

vegetala

culoare

masliniu pal, crem-verzui

gust

un gust dens, bogat, cu note de iarba si note de oolong

stare generata

purificat, detoxifiat

ambalare

la cutie sigilata de 40 g. Mostrele sunt ambalate in pliculete resigilabile si contin 15 g pudra Matcha (aprox. 6 portii).

Matcha clasic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat.

Matcha latte

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata separat cu un mixer de mana. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata.

Matcha tonic

  • gramaj: 1.2 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu o matura Matcha, apoi se adauga restul de apa amestecand continuu si energic cu matura Matcha pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar cu gheata, peste care se adauga apa carbogazoasa sau tonica, turnand cu grija pentru a evita spuma. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete.

 

Recenzii

din 1 recenzie
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Mihaela

    Esenis, un ceai pentru împlinirea unui vis!
    Îl savurez de fiecare dată când am nevoie de inspirație!
    Mulțumim esensis pentru că existați!