izu matcha, grad culinar, 40g

matcha culinar, recolta: Kagoshima, Nandi Highlands

50,18 lei

6 în stoc

Ceaiul verde Izu Matcha

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

100% ceai verde de calitate superioara

origine

prefectura Kagoshima, Japonia și Nandi Highlands, Kenya

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

mix de frunze de ceai verde si ceai verde Gyokuro de calitate superioara

aroma

proaspata si usoara

culoare

verde deschis

gust

dens cu o finete asematoare gemului, cu o nota de final usor amaruie

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Datorita aromei mai intense, acest produs se recomanda a fi consumat in preparate culinare sau latte, avand un gust usor astringent.

Budinca de chia cu Matcha 

  • click aici pentru reteta

Prajitura cu Matcha 

  • click aici pentru reteta

Matcha latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesiva de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Ceaiul verde Izu Matcha

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit in ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sarbatori credinta japonezilor ca ceaiul este un dar din ceruri si are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscuta sub numele de Chanoyu, japonezii inca urmeaza ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integranta.

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

100% ceai verde de calitate superioara

origine

prefectura Kagoshima, Japonia și Nandi Highlands, Kenya

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

mix de frunze de ceai verde si ceai verde Gyokuro de calitate superioara

aroma

proaspata si usoara

culoare

verde deschis

gust

dens cu o finete asematoare gemului, cu o nota de final usor amaruie

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Datorita aromei mai intense, acest produs se recomanda a fi consumat in preparate culinare sau latte, avand un gust usor astringent.

Budinca de chia cu Matcha 

  • click aici pentru reteta

Prajitura cu Matcha 

  • click aici pentru reteta

Matcha latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesiva de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Recenzii

din 3 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Marcel

    Las doar trei stele pentru gust, insa apreciez ca e pret corect. Cele 3 stele sunt și pentru faptul ca nu e bio.

  2. Daniela Nistor

    Pentru gatit si in latte merge de minunte, dar consumat in forma clasica, e un pic astringent. Variantele Kasumi si Megumi sunt mult peste, la fel si pretul.

  3. Valentin

    Cel mai bun pret-calitate de pe piata! Bravo! Foarte corecti!

S-ar putea să-ți placă și…