esente matcha, grad gourmet, bio, 100g
matcha culinar superior, bio, recolta: Shizouka
90,50 lei
23 în stoc
Ceaiul verde Esente Matcha Gourmet
Esente Matcha este un ceai verde bio, culinar, de calitate premium. Este recoltat din regiunea Chūbu, prefectura Shizuoka. Aceasta este cea mai mare regiune de cultivare a ceaiului verde din Japonia si produce unele dintre cele mai bune pudre de Matcha din lume. O pudra Matcha care se amestecă bine cu toate tipurile de ingrediente.
Produsul este extrem de versatil, fiind destinat pentru smoothieuri, limonade, mueslie/cereale, ciocolata, blaturi sau aluaturi de prajituri sau produse de patiserie. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha. Ele sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit.
Imaginea este cu titlul de prezentare. Culoarea si forma ambalajului poate sa difere in functie de lot.
Certificare
Esente Matcha Gourmet este certificat organic, avand seria: JP-BIO-041
Scurt istoric
Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.
Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.
Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.
Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.
Nota
Pentru detalii suplimentare despre produs va rugam sa ne scrieti la email: hello@esensis.ro sau sa ne apelati la +40 371 401 755.
varietate | amestec de varietati, predominand Yabukita, din Camellia sinensis var. sinensis |
---|---|
origine | prefectura Shizouka, Japonia |
ingrediente | pudra de matcha bio de grad culinar superior din frunze tencha |
cofeina | aproximativ 68 mg per portie |
frunze | bio, predominant frunze din prima culegere (Ichibancha), cat si frunze din cea de-a doua (Nibancha) |
aroma | proaspata, pamantie |
culoare | verde luminos, echilibrat |
gust | usor amarui, creat special pentru latter-uri |
stare generata | detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat |
Prajitura cu Matcha culinar
Ingrediente:
- 210 g faină integrala
- 250 ml lapte vegetal (noi am folosit lapte vegetal de ovaz preparat in casa)
- o lingurita zeama de lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 100 g merisoare
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 10 g pulbere Matcha culinar
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, apoi se toarna intr-o tava în care s-a pus initial hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Apoi, se pune la cuptor timp de 40 minute la 180 grade C. Adaugati fructe de padure pentru un efect vizual placut. Se serveste dupa preferinte, calda sau rece.
Budinca de Chia cu Matcha culinar
Ingrediente pentru doua portii:
- 1 linguriță pudra Matcha culinar
- 2 lingurite de indulcitor (noi am folosit zahar integral de curmale)
- 4 linguri seminte de chia
- 300 ml lapte vegetal de cocos
- 2 lingurite fulgi de cocos
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Preparați ceaiul Matcha prin metoda clasica asa cum am descris aici sau pur si simplu adaugati pudra Matcha culinar intr-un bol alaturi de semintele de chia, laptele de cocos si indulcitor. Amestecați si agitati continuu timp de un minut, apoi lasati la inmuiat o ora sau peste noapte. Cand totul este gata, asezonati cu fructe si fulgi de cocos si serviti cu placere.
Matcha culinar latte
- gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
- procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesiva de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.
Ceaiul verde Esente Matcha Gourmet
Esente Matcha este un ceai verde bio, culinar, de calitate premium. Este recoltat din regiunea Chūbu, prefectura Shizuoka. Aceasta este cea mai mare regiune de cultivare a ceaiului verde din Japonia si produce unele dintre cele mai bune pudre de Matcha din lume. O pudra Matcha care se amestecă bine cu toate tipurile de ingrediente.
Produsul este extrem de versatil, fiind destinat pentru smoothieuri, limonade, mueslie/cereale, ciocolata, blaturi sau aluaturi de prajituri sau produse de patiserie. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha. Ele sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit.
Imaginea este cu titlul de prezentare. Culoarea si forma ambalajului poate sa difere in functie de lot.
Certificare
Esente Matcha Gourmet este certificat organic, avand seria: JP-BIO-041
Scurt istoric
Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.
Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.
Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.
Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.
Nota
Pentru detalii suplimentare despre produs va rugam sa ne scrieti la email: hello@esensis.ro sau sa ne apelati la +40 371 401 755.
varietate | amestec de varietati, predominand Yabukita, din Camellia sinensis var. sinensis |
---|---|
origine | prefectura Shizouka, Japonia |
ingrediente | pudra de matcha bio de grad culinar superior din frunze tencha |
cofeina | aproximativ 68 mg per portie |
frunze | bio, predominant frunze din prima culegere (Ichibancha), cat si frunze din cea de-a doua (Nibancha) |
aroma | proaspata, pamantie |
culoare | verde luminos, echilibrat |
gust | usor amarui, creat special pentru latter-uri |
stare generata | detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat |
Prajitura cu Matcha culinar
Ingrediente:
- 210 g faină integrala
- 250 ml lapte vegetal (noi am folosit lapte vegetal de ovaz preparat in casa)
- o lingurita zeama de lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 100 g merisoare
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 10 g pulbere Matcha culinar
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, apoi se toarna intr-o tava în care s-a pus initial hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Apoi, se pune la cuptor timp de 40 minute la 180 grade C. Adaugati fructe de padure pentru un efect vizual placut. Se serveste dupa preferinte, calda sau rece.
Budinca de Chia cu Matcha culinar
Ingrediente pentru doua portii:
- 1 linguriță pudra Matcha culinar
- 2 lingurite de indulcitor (noi am folosit zahar integral de curmale)
- 4 linguri seminte de chia
- 300 ml lapte vegetal de cocos
- 2 lingurite fulgi de cocos
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Preparați ceaiul Matcha prin metoda clasica asa cum am descris aici sau pur si simplu adaugati pudra Matcha culinar intr-un bol alaturi de semintele de chia, laptele de cocos si indulcitor. Amestecați si agitati continuu timp de un minut, apoi lasati la inmuiat o ora sau peste noapte. Cand totul este gata, asezonati cu fructe si fulgi de cocos si serviti cu placere.
Matcha culinar latte
- gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
- procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesiva de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.