Reduceri!

ceai de flori butterfly blue pea

ceai de flori butterfly blue pea

o floare celebra care ofera o culoare albastra uimitoare infuziilor

11,25 lei120,28 lei

Butterfly Blue Pea Flower

Butterfly Blue Pea este o floare foarte celebra care ofera o culoare albastra uimitoare infuziilor. Adaugati-le in amestecuri pentru a crea o culoare unica si daca serviti cu o felie de lamaie sau lime, veti observa cum se schimba culoarea bauturii in violet. Foarte distractiv!

Ele pot fi infuzate si servite ca un ceai cu gheata grozav. Pentru varianta de ceai latte, pentru o portie va recomandăm sa infuzati aproximativ 12 flori in apa plata sau filtrata incalzita la 90 °C timp de aproximativ 15 minute. Apoi indepartati frunzele prin strecurare. Infuzia se va fi transformat intr-un albastru adanc. Puteți adauga putin indulcitor pentru dulceata in aceasta etapa pentru a va asigura ca se dizolva din timp. Apoi, adaugati putin suc de lamaie si urmariti cum infuzia devine violeta. Pregatiti un pahar de latte cu gheata si turnati peste, apoi serviti cu o felie de lime. Pentru latte, noi folosim lapte de ovaz sau de migdale preparat in casa.

Denumirea latina: Clitoria ternatea

Ceaiul de flori Butterfly Blue Pea, cunoscut  sub denumirea de ceai albastru, este o infuzie de plante fara cofeina, bautura obtinuta dintr-un decoct sau o infuzie din petale de flori sau chiar din floare intreaga a plantei Clitoria ternatea. Clitoria ternatea mai este cunoscuta si sub denumirea de fluture, mazare albastra, aprajita, mazare de cordofan, floare de ceai albastru sau aripi de porumbei asiatice.

Derivat dintr-o planta comuna intalnita in majoritatea tarilor din Asia de Sud-Est, ceaiul albastru a fost preparat de secole. Insa, a fost introdus doar recent băutorilor de ceai în afara zonei indigene. Infuzia capata nuanta sa distinctiva din culoarea albastru intens a petalelor, care a făcut din planta un colorant natural, popular de secole. Infuzia este cu atat mai fascinanta pentru ca isi schimba culoarea in functie de nivelul pH-ului substantei adaugate. De exemplu, adaugarea de suc de lamaie in ceai il va transforma in violet.

O utilizare frecventa in cocktailuri

O utilizare populară a ceaiului este in cocktailuri, in care spectacolul de preparare a cocktail-urilor incorporeaza schimbarea instantanee a culorii în fata persoane care a comandat băutura. Alte utilizări au inclus cocktailuri sau boluri de punch in care ceaiul este inghetat in cuburi de gheata, determinand bautura sa isi schimbe culoarea pe masura ce cubul de gheata se dizolva.

Incepand cu 2 septembrie 2021, Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA a declarat ca aditivul „extract din floare de fluture” este scutit de certificare si sigur pentru utilizare in alimentatie.

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine infuziile de flori vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu infuziile de flori pentru ceai
– mostrele contin 6 grame de infuzii de flori vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 250g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra infuziile de flori intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

flori de Clitoria ternatea de cea mai buna calitate

origine

Thailanda

cofeina

fara cofeina

frunze

grad 1, cele mai calitative, prima recolta, procesate traditional, ventilate si uscate natural, la soare

aroma

florala, erbacee

culoare

albastru intens

gust

neted si usor vegetal

stare generata

calm, relaxat

infuzie

  • gramaj: 1.2 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 90 °C
  • timp de infuzare: 5 minute

Butterfly Blue Pea Flower

Butterfly Blue Pea este o floare foarte celebra care ofera o culoare albastra uimitoare infuziilor. Adaugati-le in amestecuri pentru a crea o culoare unica si daca serviti cu o felie de lamaie sau lime, veti observa cum se schimba culoarea bauturii in violet. Foarte distractiv!

Ele pot fi infuzate si servite ca un ceai cu gheata grozav. Pentru varianta de ceai latte, pentru o portie va recomandăm sa infuzati aproximativ 12 flori in apa plata sau filtrata incalzita la 90 °C timp de aproximativ 15 minute. Apoi indepartati frunzele prin strecurare. Infuzia se va fi transformat intr-un albastru adanc. Puteți adauga putin indulcitor pentru dulceata in aceasta etapa pentru a va asigura ca se dizolva din timp. Apoi, adaugati putin suc de lamaie si urmariti cum infuzia devine violeta. Pregatiti un pahar de latte cu gheata si turnati peste, apoi serviti cu o felie de lime. Pentru latte, noi folosim lapte de ovaz sau de migdale preparat in casa.

Denumirea latina: Clitoria ternatea

Ceaiul de flori Butterfly Blue Pea, cunoscut  sub denumirea de ceai albastru, este o infuzie de plante fara cofeina, bautura obtinuta dintr-un decoct sau o infuzie din petale de flori sau chiar din floare intreaga a plantei Clitoria ternatea. Clitoria ternatea mai este cunoscuta si sub denumirea de fluture, mazare albastra, aprajita, mazare de cordofan, floare de ceai albastru sau aripi de porumbei asiatice.

Derivat dintr-o planta comuna intalnita in majoritatea tarilor din Asia de Sud-Est, ceaiul albastru a fost preparat de secole. Insa, a fost introdus doar recent băutorilor de ceai în afara zonei indigene. Infuzia capata nuanta sa distinctiva din culoarea albastru intens a petalelor, care a făcut din planta un colorant natural, popular de secole. Infuzia este cu atat mai fascinanta pentru ca isi schimba culoarea in functie de nivelul pH-ului substantei adaugate. De exemplu, adaugarea de suc de lamaie in ceai il va transforma in violet.

O utilizare frecventa in cocktailuri

O utilizare populară a ceaiului este in cocktailuri, in care spectacolul de preparare a cocktail-urilor incorporeaza schimbarea instantanee a culorii în fata persoane care a comandat băutura. Alte utilizări au inclus cocktailuri sau boluri de punch in care ceaiul este inghetat in cuburi de gheata, determinand bautura sa isi schimbe culoarea pe masura ce cubul de gheata se dizolva.

Incepand cu 2 septembrie 2021, Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA a declarat ca aditivul „extract din floare de fluture” este scutit de certificare si sigur pentru utilizare in alimentatie.

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine infuziile de flori vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu infuziile de flori pentru ceai
– mostrele contin 6 grame de infuzii de flori vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 250g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra infuziile de flori intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

flori de Clitoria ternatea de cea mai buna calitate

origine

Thailanda

cofeina

fara cofeina

frunze

grad 1, cele mai calitative, prima recolta, procesate traditional, ventilate si uscate natural, la soare

aroma

florala, erbacee

culoare

albastru intens

gust

neted si usor vegetal

stare generata

calm, relaxat

infuzie

  • gramaj: 1.2 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de infuzare: 90 °C
  • timp de infuzare: 5 minute

Recenzii

din 0 recenzii
Fii primul care lasa o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu există recenzii până acum.