black sense, sirop de masala chai, bio, 250ml

black sense, sirop de masala chai, bio, 250ml

un amestec ayurvedic artizanal fara cofeina, bine echilibrat si usor picant

101,90 lei

1 în stoc

Ce este masala chai, siropul bio fara cofeina de la Black Sense?

Este o bautura traditionala ayurvedica, cu un mix de condimente organice, melasa si zahar brut din trestie de zahar bio. Nu contine ceai negru.

Amestecul de chai este creat artizanal, cu pasiune de Eva in Frechen, Germania, din condimente bio intregi: scortisoara, ghimbir, cardamom, cuisoare si chili. Acest chai este amestecat cu melasa si zahar brut din trestie de zahar. Pentru a pastra calitatea din fiecare ceasca, amestecurile sunt facute cu toate ingredientele naturale, fara îndulcitori artificiali, conservanti sau aditivi.

Scortisoara

Scortisoara este considerată o mirodenie incalzitoare in Ayurveda, avand capacitatea de a stimula focul digestiv (Agni) si de a curata organismul de toxine. In amestecul nostru masala, scortisoara este ingredientul de baza. Se foloseste scortisoara din specia Cinnamomum cassia care este complet inofensivă. Aceasta provine de la mici fermieri din Indonezia.

Ghimbirul

Cunoscut in special sub forma unei radacini proaspete, in sirop se foloseste ghimbir uscat din Sri Lanka. Obiectivul pe termen lung este sa se obtina ghimbir din Europa, unde se lucreaza in prezent la un proces bland de uscare, care este realizat la soare in zone cu emisii extrem de scazute de CO2. Despre beneficiile ghimbirului puteti citi mai multe pe blogul nostru.

Cardamomul

In amestecul de masala, bucati verzi de cardamom integral este lasat sa se dezvolte complet in cazan. Cardamomul este un condiment cu o aroma intensa, usor dulce, care seamana cu cea a mentei. Nefiind un pe placul tuturor, o combinatie echilibrata este pentru noi cea mai importanta.

Cuisoarele

Cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii, se lasa sa infloreasca din nou in caldare. Uleiurile esentiale, precum eugenolul, confera cuisoarelor aroma lor caracteristica si beneficiile pentru sanatate. In medicina traditionala, cuisoarele sunt folosite ca antiseptic.

Chili

Da, corect. Chaiul nu contine piper, asa cum poate sunteti obisnuiti. De ce? Piperul are proprietatea de a lasa o usoară amaraciune in urma. Nu se poate spune acelasi lucru despre ardeiul iute. Ardeiul iute explodeaza doar cu o iuteală senzuala pe limba. Amestecul nostru de masala este echilibrat si picant, avand placut si usoara iuteala la final.

Certificare

Masala chai, sirop bio de la Black Sense este certificat organic, avand seria: EU-ECO-037

Cu ce se deosebeste chaiul nostru fata de alte chaiuri?

Condimentele se prepara conform traditiei ayurvedice si astfel se produce un decoct unic (Kvatha), care se reduce prin fierbere, adaugand zahar integral din trestie bio, un conservant natural testat timp de mii de ani. Chaiul nostru este caracterizat nu doar de standardele ridicate de calitate si pasionea Evei, fondatoarea Black Sense, ci și de pasiunea ei pentru Ayurveda.

Kvatha este un termen din Ayurveda, un sistem traditional de medicina originar din India, care se refera la o metoda specifica de preparare a decocturilor de plante. Un Kvatha este, in esenta, un decoct sau o infuzie obtinută prin fierberea plantelor in apa.

Procesul de preparare a unui Kvatha implică adesea fierberea plantelor in apa pentru a extrage substanțele active. Aceasta poate include diverse ierburi, radacini, fructe sau alte parti ale plantelor cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice in practica ayurvedica.

Bio si vegan

Bio. Cu siguranta! A fost clar pentru Black Sense inca de la inceput ca va lucra întotdeauna si exclusiv cu ingrediente organice. Au avut in vedere, in primul rand, motivele de protectie a mediului. De asemenea, are mai mult sens pentru fermieri si familiile lor. Astfel, nu numai ca protejeaza sanatatea micilor fermieri, dar si promoveaza metodele traditionale de cultivare, care nu necesita ingrasaminte, pesticide și alte astfel de substante, iar noi impartasim intru totul acest aspect.

Cum preparam acasa masala chai, sirop bio de la Black Sense?

Recomandam incalzirea laptelui (noi folosim lapte vegetal de ovaz) intr-un ibric mic, dar sa nu-l lasati sa fiarba, o temperatura de aproximativ 70° C este suficienta. Utilizați un tel (manual) pentru a spuma putin laptele sau o presa franceza. Recomandăm un raport de amestec de chai cu lapte de 1:10, asa ca acum puneti 10-20 ml de sirop de chai intr-o ceasca de ceramica si turnati laptele cremos si cald peste el. Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.

  • Dintr-o sticlă de 250 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 2,75 litri de bauturi.
Greutate0,45 kg
gramaj

250ml

ingrediente

apa, melasa, zahar brut din trestie, scortisoara, ghimbir, cardamom, cuisoare, chili; nu contine ceai negru

origine

Germania, Indonezia, Sri Lanka

valori nutritionale

valori energetice per 100 ml: 808 Kcal/190 kJ; carbohidrati: 47 g din care zaharuri 47 g; sodiu: 0.01 g; nu contine grasimi, grasimi saturate sau proteine.

cofeina

nu contine

termen de valabilitate

24 de luni de la productie; 6 luni de la deschidere.

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata o reteta pentru acasa:

Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura calda

Timp: 3 min
Portii: 1

Ratie: 1:10 cu lapte vegetal sau lapte animal

Ingrediente
20 ml sirop
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Cu ajutorul unui ibric, incalziti 200 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 70 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odata ce procesul de aerare este finalizat, deveniti liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Masala Chai, cunoscuta sub numele de latte art.

Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.

  • Dintr-o sticlă de 250 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 2,75 litri de bauturi.

Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura rece

Timp: 3 minute
Portii: 1

Ingrediente
20 ml sirop
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Urmati pasii de mai sus, iar la final turnati bautura intr-un pahar in care in prealabil ati adăugat siropul de Masala Chai si gheata.

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Ce este masala chai, siropul bio fara cofeina de la Black Sense?

Este o bautura traditionala ayurvedica, cu un mix de condimente organice, melasa si zahar brut din trestie de zahar bio. Nu contine ceai negru.

Amestecul de chai este creat artizanal, cu pasiune de Eva in Frechen, Germania, din condimente bio intregi: scortisoara, ghimbir, cardamom, cuisoare si chili. Acest chai este amestecat cu melasa si zahar brut din trestie de zahar. Pentru a pastra calitatea din fiecare ceasca, amestecurile sunt facute cu toate ingredientele naturale, fara îndulcitori artificiali, conservanti sau aditivi.

Scortisoara

Scortisoara este considerată o mirodenie incalzitoare in Ayurveda, avand capacitatea de a stimula focul digestiv (Agni) si de a curata organismul de toxine. In amestecul nostru masala, scortisoara este ingredientul de baza. Se foloseste scortisoara din specia Cinnamomum cassia care este complet inofensivă. Aceasta provine de la mici fermieri din Indonezia.

Ghimbirul

Cunoscut in special sub forma unei radacini proaspete, in sirop se foloseste ghimbir uscat din Sri Lanka. Obiectivul pe termen lung este sa se obtina ghimbir din Europa, unde se lucreaza in prezent la un proces bland de uscare, care este realizat la soare in zone cu emisii extrem de scazute de CO2. Despre beneficiile ghimbirului puteti citi mai multe pe blogul nostru.

Cardamomul

In amestecul de masala, bucati verzi de cardamom integral este lasat sa se dezvolte complet in cazan. Cardamomul este un condiment cu o aroma intensa, usor dulce, care seamana cu cea a mentei. Nefiind un pe placul tuturor, o combinatie echilibrata este pentru noi cea mai importanta.

Cuisoarele

Cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii, se lasa sa infloreasca din nou in caldare. Uleiurile esentiale, precum eugenolul, confera cuisoarelor aroma lor caracteristica si beneficiile pentru sanatate. In medicina traditionala, cuisoarele sunt folosite ca antiseptic.

Chili

Da, corect. Chaiul nu contine piper, asa cum poate sunteti obisnuiti. De ce? Piperul are proprietatea de a lasa o usoară amaraciune in urma. Nu se poate spune acelasi lucru despre ardeiul iute. Ardeiul iute explodeaza doar cu o iuteală senzuala pe limba. Amestecul nostru de masala este echilibrat si picant, avand placut si usoara iuteala la final.

Certificare

Masala chai, sirop bio de la Black Sense este certificat organic, avand seria: EU-ECO-037

Cu ce se deosebeste chaiul nostru fata de alte chaiuri?

Condimentele se prepara conform traditiei ayurvedice si astfel se produce un decoct unic (Kvatha), care se reduce prin fierbere, adaugand zahar integral din trestie bio, un conservant natural testat timp de mii de ani. Chaiul nostru este caracterizat nu doar de standardele ridicate de calitate si pasionea Evei, fondatoarea Black Sense, ci și de pasiunea ei pentru Ayurveda.

Kvatha este un termen din Ayurveda, un sistem traditional de medicina originar din India, care se refera la o metoda specifica de preparare a decocturilor de plante. Un Kvatha este, in esenta, un decoct sau o infuzie obtinută prin fierberea plantelor in apa.

Procesul de preparare a unui Kvatha implică adesea fierberea plantelor in apa pentru a extrage substanțele active. Aceasta poate include diverse ierburi, radacini, fructe sau alte parti ale plantelor cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice in practica ayurvedica.

Bio si vegan

Bio. Cu siguranta! A fost clar pentru Black Sense inca de la inceput ca va lucra întotdeauna si exclusiv cu ingrediente organice. Au avut in vedere, in primul rand, motivele de protectie a mediului. De asemenea, are mai mult sens pentru fermieri si familiile lor. Astfel, nu numai ca protejeaza sanatatea micilor fermieri, dar si promoveaza metodele traditionale de cultivare, care nu necesita ingrasaminte, pesticide și alte astfel de substante, iar noi impartasim intru totul acest aspect.

Cum preparam acasa masala chai, sirop bio de la Black Sense?

Recomandam incalzirea laptelui (noi folosim lapte vegetal de ovaz) intr-un ibric mic, dar sa nu-l lasati sa fiarba, o temperatura de aproximativ 70° C este suficienta. Utilizați un tel (manual) pentru a spuma putin laptele sau o presa franceza. Recomandăm un raport de amestec de chai cu lapte de 1:10, asa ca acum puneti 10-20 ml de sirop de chai intr-o ceasca de ceramica si turnati laptele cremos si cald peste el. Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.

  • Dintr-o sticlă de 250 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 2,75 litri de bauturi.
Greutate0,45 kg
gramaj

250ml

ingrediente

apa, melasa, zahar brut din trestie, scortisoara, ghimbir, cardamom, cuisoare, chili; nu contine ceai negru

origine

Germania, Indonezia, Sri Lanka

valori nutritionale

valori energetice per 100 ml: 808 Kcal/190 kJ; carbohidrati: 47 g din care zaharuri 47 g; sodiu: 0.01 g; nu contine grasimi, grasimi saturate sau proteine.

cofeina

nu contine

termen de valabilitate

24 de luni de la productie; 6 luni de la deschidere.

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata o reteta pentru acasa:

Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura calda

Timp: 3 min
Portii: 1

Ratie: 1:10 cu lapte vegetal sau lapte animal

Ingrediente
20 ml sirop
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Cu ajutorul unui ibric, incalziti 200 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 70 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odata ce procesul de aerare este finalizat, deveniti liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Masala Chai, cunoscuta sub numele de latte art.

Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.

  • Dintr-o sticlă de 250 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 2,75 litri de bauturi.

Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura rece

Timp: 3 minute
Portii: 1

Ingrediente
20 ml sirop
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Urmati pasii de mai sus, iar la final turnati bautura intr-un pahar in care in prealabil ati adăugat siropul de Masala Chai si gheata.

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Recenzii

din 0 recenzii
Fii primul care lasa o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu există recenzii până acum.