phone+40 371 401 755
menuesensis.ro
compare_arrows0

Prajitura cu ceai alb

Prajitura cu ceai alb

In cele ce urmeaza doresc sa-ti impartasesc reteta mea de prajitura cu ceai alb pe care sa o servesti alaturi de o ceasca de ceai alb minunat.


Ingrediente - pentru a face doua portii

  1. - 450 g faina integrala
  2. - 1 lingurita de praf de copt
  3. - 100 g unt de cocos
  4. - 100 g zahar de curmale (gasesti pe blogul nostru mai multe informatii despre Cel mai bun indulcitor)
  5. - 2 oua de casa, batute usor
  6. - 250 ml ceai alb rece, care a fost infuzat cu patru portii (lingurite) de ceai
  7. - Frunze infuzate din ceai, tocate marunt in blender (se folosesc acelasi frunzele din ceai dupa ce acesta a fost infuzat)


Pasii urmatori

  1. Unge tava cu unt de cocos
  2. Se amesteca faina si praful de copt. Adauga unt de cocos pana cand compozitia devine crocanta
  3. Se amesteca zaharul de curmale si frunzele de ceai alb, in timp ce se adauga treptat ouale si ceaiul pentru a forma o compozitie moale
  4. Adauga faina peste compozitia moale, amesteca si apoi aseaz-o in tava si intinde-o uniform cu o spatula
  5. Coace-o moderat intr-un cuptor timp de 60 minute, cu conditia de a verifica din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt.
  6. La final, scoate-o din tava si las-o sa se raceasca. Feliaz-o si serveste-o cu o ceasca de ceai alb Jenier din magazinul nostru online


Sursa: Jenier World of Tea