phone+40 371 401 755
menuesensis.ro
compare_arrows0

Cum infuzam ceaiul

Multe depind de preferintele tale. Totusi am enumerat cateva idei in randurile de mai jos.

Bineinteles ca trebuie sa incepem acest ghid prin a spune sa alegi un ceai din frunze de calitate foarte buna si sa folosesti apa de calitate buna - daca se utilizeaza apa de la robinet, recomandam ca ea sa fie filtrata pentru a te bucura pe deplin de gustul delicat al unui ceai premium. Asigura-te ca ai citit "Instructiunile de preparare" pentru ceaiul pe care urmeaza sa-l infuzezi. In magazinul nostru online vei gasi la fiecare ceai in parte o sectiune cu "Detalii produs", iar la "Mod de preparare" iti poti luat informatia de care ai nevoie pentru a infuza un ceai perfect.

Incepi prin a fierbe apa (si, daca e cazul, las-o sa se raceasca) la temperatura corecta. Metoda priin care iti infuzezi frunzele depinde in intregime de tine. Nu exista intr-adevar o modalitate corecta sau gresita, insa exista o serie de optiuni disponibile pentru tine si bineinteles ca multi iubitori de ceai folosesc metode diferite in functie de locul in care sau cand beau ceaiul. Mai jos am enumerat cateva dintre cele mai cunoscute metode.


Filtre de hartie pentru ceai

Daca preferi ideea de a utiliza filtre de ceai, iti poti face propriile tale filtre de ceai, sau cum sunt cunoscute sub numele de filtre de hartie pentru ceai. Filtre noastre sunt ingenios, complet biodegradabile, fara clor si sunt proiectate astfel incat ceaiul vrac sa aiba loc sa se miste in timp ce se infuzeaza. Ele vin in diferite dimensiuni pentru a se potrivi fie unei cesti sau unui ceainic mare, chiar si a unui termos, si sunt usor de utilizat. Adaugi doar ceaiul in filtrul de hartie si lasa-l la infuzat in ceasca sau ceainic. Dupa ce ai terminat, pur si simplu elimini filtrul de hartie. Nici o mizerie, nici chiuvete infundate, sunt intr-adevar foarte utile.


Cani de infuzie

Canile de infuzare sunt minunate daca faci ceai pentru unul singur. Pur si simplu pui ceaiul vrac in infuzorul din cana, torni apa apoi urmaresti cand frunzele se desfac si se invart in infuzor - uneori arata ca un glob de zapada. Odata ce ceaiul tau a fost infuzat, scoti infuzorul si ti-ai baut ceaiul. Desigur, trebuie sa elimini frunzele din infuzor si sa-l speli. Dar vestea buna e ca acestea se pot spala si in masina de spalat vase.


Ceainice din sticla

Vasele de ceai din sticla vin in diferite forme si marimi, unele din sticla, altele din inox cu sau fara infuzor. Cele care nu au infuzor sunt in general folosite pentru florile de ceai, cu exceptia cazului in care sunt foarte mici, stilul gongfu, cand de multe ori au un filtru in gura de scurgere pentru a retine frunzele. In cazul in care ceainicul are un infuzor, frunzele de ceai sunt plasate in interior si se adauga apa fierbinte. Daca aveti oaspeti, vei gasi pe toata lumea uitandu-se la frunzele dezlantuite si invioratoare din florile de ceai ... uimitoare pentru a le privi si o experienta minunata de a impartasi cu cei dragi.


Ceainice cu infuzoare incorporate

Exista cateva modele minunate de ceainice din ceramica, din fonta sau din inox pe piata. Sunt foarte simple de utilizat si pot fi foarte decorative in functie de preferintele tale. Pur si simplu introduci ceaiul utilizand lingura pentru masura ceai in infuzorul de plasa care se afla in ceainic, se toarna apa si astepti timpul necesar pentru ca ceaiul tau sa se infuzeze, apoi indepartezi pur si simplu infuzorul cu frunze. Acum ai un ceainic delicios de ceai gata sa se serveasca! 


Dispozitive de infuzare

Dispozitivele de infuzare tip bile intra in toate formele si dimensiunile, de la o singura marime pana la cea care poate fi utilizata intr-un ceainic mare. Cu toate acestea, indiferent de marimea aleasa, asigura-te ca achizitionezi un infuzor din otel inoxidabil de calitate. Unele infuzoare sunt pur si simplu o minge de plasa, adesea cu un lant; altele, cunoscute sub denumirea de infuzoare tip cleste, au manere lungi care, atunci cand sunt stranse impreuna, deschid balonul pentru a-ti permite sa plasezi sau sa indepartezi frunzele de ceai. Pur si simplu introduci infuzorul in ceasca sau ceainic, astepti timpul de infuzare necesar, apoi scoti infuzorul. Indepartarea frunzelor este destul de usoara, dar, desigur, va trebui sa speli infuzorul dupa utilizare. Unele frunze de ceai, cum ar fi Rooibos, pot uneori sa scape prin infuzoare, dar sunt un mod relativ economic si reutilizabil de a infuza ceaiul din frunze.


Infuzori din saculeti tip piramida (ceai la saculeti din piramida)

Acestea sunt o inventie mai recenta, care iti permite sa te bucuri de ceaiul de frunze vrac, in loc sa folositi filtru de hartie. In functie de sursa ceaiului, cei mai multi infuzori de tip piramida au o cantitate rezonabila de frunze continute in interiorul acestora, dar cu toate acestea, te limiteaza sa ajustezi puterea ceaiului cu cate un saculet piramida in plus sau minus. Acestea au mai mult spatiu decat filtrele din hartie, permitand frunzele libere sa se extinda atunci cand sunt in apa si, desigur, pot fi eliminate in mod convenabil.


Strecuratoare de ceai

Nu este nimic in neregula cu acest tip de infuzor, atata timp cat realizezi ca orice frunza de ceai reziduala ramasa in ceainic va continua sa se infuzeze, iar daca faci ceai alb, verde, negru sau oolong (Camellia sinensis), ceaiul va deveni mai astringent si, eventual, foarte amar.


Cutii de ceai

Cand ai un ceai din frunze de calitate superioara, vei dori sa il pastrezi in stare buna, astfel ca este foarte important sa il pastrezi in mod corespunzator. Ceaiul tau trebuie depozitat departe de lumina, umiditate, mirosuri puternice si pastrat intr-un recipient etans. Ceaiul nu trebuie depozitat in frigider! Iti recomandam sa folosesti cutii mici de ceai. In acest fel, daca ai o cantitate mai mare de ceai, poti sa depozitezi o cantitate mai mica in cutia de ceai si sa pastrati restul depozitat departe, evitand contactul inutil cu aerul, lumina, mirosurile si umiditatea.