ceaiul verde si depresia
ceaiul verde si depresia

ceaiul verde si depresia

lectura de 1 minut


Explicatia traditionala referitoare la mecanismul depresiei, cunoscuta sub numele de teoria monoamiei, sustine ca aceasta boala apare din cauza unui dezechilibru chimic produs în creier.

Miliarde de nervi din creier comunica prin intermediul unei substante chimice numite neurotransmitatori. Exista o categorie importanta de neurotransmitatori numiti monoamine, care includ serotonina si dopamina, si care sunt controlati de o enzima numita oxidaza a monoaminlor (MAO), care descompune monoaminele în exces.

Din cate se pare, oamenii deprimati au un nivel foarte ridicat al acestei enzime în creierul lor.

Prin urmare, se crede ca depresia este cauzata de un nivel prea ridicat al enzimei care anihileaza neurotransmitatorii.

Alimente precum merele, fructele de padure, ceapa si ceaiul verde contin fitonutrienti care inhiba in mod natural MAO. La acestea se adauga cafeaua neîndulcita, cuisoarele, sofranul, oregano, scortisoara, nucsoara si în mare masura exercitiile fizice.

Pentru ca dieta sa aiba un impact psihologic semnificativ, trebuie sa mananci zilnic cat mai multe fructe si legume si sa bei cat mai mult ceai verde. Cat de mult ceai e prea mult, afla aici.Sursa: Nutritionfacts.org - Michael Greger M.D. FACLM, Founder
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu îsi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.