phone+40 371 401 755
menuesensis.ro
compare_arrows0

Ceai verde cu gheata

Ceaiul verde cu gheata este adevarata savoare - este primul tip de ceai cu gheata inregistrat. Adaugarea de ceai de calitate superioara de la Jenier la aceasta reteta clasica este un mod sigur de a face o bautura de vara perfecta, usoara si racoritoare.


Ingrediente (pentru 1,5 litri de ceai verde cu gheata)

  1. - 36g de ceai verde Japan Sencha (gasesti acest ceai in magazinul nostru online aici).
  2. - 1 litru de apa filtrata sau apa plata (cat de importanta este apa in prepararea ceaiului, poti citi aici
  3. - 500 g de gheata
  4. - 24g indulcitor (gasesti pe blogul nostru mai multe informatii despre Cel mai bun indulcitor).


Pasii urmatori

  1. Pune gheata intr-un recipient care poate contine cel putin 1,5 litri de lichid si poate rezista la ceaiul fierbinte fara a se deteriora/sparge. Raceste in timpul infuzari.
  2. Pune un litrul de apa sa fiarba intr-o oala. Lasa apa sa coboare usor sub temperatura de fierbere si toarn-o peste ceai (care ar trebui sa fie intr-un recipient suficient de mare pentru 1L de lichid). Lasa ceaiul sa se infuzeze timp de 2 pana la 3 minute, apoi indeparteaza pliculetele de ceai / infuzorul odata ce ceaiul devine rosu-maroniu.
  3. Indulceste dupa gust amestecand incontinuu. lasa-l sa stea un minut.

Toarna cu grija ceaiul preparat peste gheata. Majoritatea ghetii se va topi instantaneu. Pune-l in frigider si raceste-l bine inainte de servire. Serveste-l alaturi de felii de portocala sau lamaie.