phone+40 371 401 755
menuesensis.ro
compare_arrows0

Ceai de fructe cu gheata

Ceaiurile noastre cu fructe pentru prepararea ceaiurilor cu gheata sunt lipsite de calorii si fara cofeina. Ele fac o mare alternativa la bauturile racoritoare si sunt un mix ideal pentru cocktailuri. Urmati reteta noastra simpla de mai jos.


Ingrediente (pentru 1,5 litri de ceai de fructe cu gheata)

  1. - 36g de ceai negru (gasesti aceasta cantitate de ceai la pliculete clasice in magazinul nostru online , mai exact Delicious Berry sau Orange & Apple, insa poti alege si ceai de fructe din frunze vrac, pe care il infuzezi folosind filtrul de hartie T-Filters™). Un lucru foarte important in prepararea ceaiului cu gheata, este ca ceaiul sa fie intens, cu o aroma puternica si de asta recomandam ceaiul nostru special conceput pentru ceai cu gheata.
  2. - 1 litru de apa filtrata sau apa plata (cat de importanta este apa in prepararea ceaiului, poti citi aici)
  3. - 500 g de gheata

In cazul in care doresti sa-l folosesti in cocktailuri, poti folosi conform retetei 24g de indulcitor (gasesti pe blogul nostru mai multe informatii despre Cel mai bun indulcitor). Cantitatea de indulcitor pe care o adaugi la ceaiul cu gheata de fructe este in intregime discretionara. In cazul in care este lasat neindulcit, ceaiul cu gheata de fructe face un mix sofisticat pentru gin sau vodca, care permite notelor florale ale ginului sau cremoasei vodca sa straluceasca de savoare, lucru nevalabil daca in loc de ceai de fructe folosesti suc de fructe, care ar suprasolicita aroma cu dulceata.


Pasii urmatori

  1. Pune gheata intr-un recipient care poate contine cel putin 1,5 litri de lichid si poate rezista la ceaiul fierbinte fara a se deteriora/sparge. Raceste in timpul infuzari.
  2. Pune un litrul de apa sa fiarba intr-o oala. Lasa apa sa coboare usor sub temperatura de fierbere si toarn-o peste ceai (care ar trebui sa fie intr-un recipient suficient de mare pentru 1L de lichid). Lasa ceaiul sa se infuzeze timp de 2 pana la 3 minute, apoi indeparteaza pliculetele de ceai / infuzorul odata ce ceaiul devine rosu-maroniu.
  3. Indulceste dupa gust  (vezi aici cel mai bun indulcitor) amestecand incontinuu. lasa-l sa stea un minut.

Toarna cu grija ceaiul preparat peste gheata. Majoritatea ghetii se va topi instantaneu. Pune-l in frigider si raceste-l bine inainte de servire. Serveste-l alaturi de felii de portocala sau lamaie.