cat de importanta este calitatea apei din ceai?
cat de importanta este calitatea apei din ceai?

cat de importanta este calitatea apei din ceai?

lectura de 1 minut

Stiati ca, calitatea apei afecteaza ceaiul?

Puteti avea ceai de cea mai buna calitate, apa fiarta la temperatura corecta, cele mai bune infuzoare, dar daca apa nu este de o calitate buna, ceaiul nu va avea cel mai bun gust. De fapt, poate avea chiar un gust groaznic. Unii oameni prefera sa utilizeze apa imbuteliata pentru a-si prepara ceaiul, dar o optiune foarte convenabila si eficienta este filtrarea apei de la robinet.

De ce apa filtrata de la robinet?

Apa naturala si apa de la robinet contin gaze si saruri dizolvate, inclusiv calciu si magneziu. Aceste saruri afecteaza "duritatea" apei si pot varia in functie de locul in care traiti, formand compusi insolubili, cum ar fi oxidul de calciu, adesea denumit calcar. Ati vazut fara indoiala acest lucru, de exemplu pe ceainice, oale, dar mai ales pe fierbatoare electrice sau fiare de calcat, oriunde este incalzita apa. In plus, apa poate fi afectata de tevile prin care curge, iar ca rezultat, contine urme de plumb si cupru. Prezenta clorului poate afecta, de asemenea, gustul ceaiului. Folosirea unui filtru de apa va reduce aceste substante in apa si va face o ceasca de ceai mult mai buna.

Ce tipuri de filtre de apa sunt disponibile?

Exista multe tipuri de filtre pe piata pentru a se potrivi gustului, cerintelor si bugetelor fiecaruia, iar acestea pot varia de la simple cani filtrante pana la filtre conectate direct la sursa de alimentare cu apa. Cu toate acestea, daca va place sa beti ceai si doriti sa aiba un gust bun, merita sa luati in considerare filtrarea apei de la robinet. 


Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.