prajitura cu ceai alb
In cele ce urmeaza dorim sa-ti impartasim reteta noastra de prajitura cu ceai alb. Iti recomandam sa o servesti alaturi de o ceasca de ceai alb minunat.
ingrediente – pentru a face doua portii
- 450 g faina integrala
- 1 lingurita de praf de copt
- 100 g unt de cocos
- 100 g zahar de curmale (gasesti pe blogul nostru mai multe informatii despre Cel mai bun indulcitor)
- 250 ml ceai alb rece, care a fost infuzat cu patru portii (lingurite) frunze de ceai alb
- frunzele infuzate, tocate marunt in blender (se folosesc aceleasi frunze din ceai dupa ce acesta a fost infuzat)
pasii urmatori
- unge tava cu unt de cocos
- amesteca faina si praful de copt. Adauga unt de cocos pana cand compozitia devine crocanta
- amesteca zaharul de curmale si frunzele de ceai alb, in timp ce se adauga treptat ouale si ceaiul pentru a forma o compozitie moale
- adauga faina peste compozitia moale, amesteca si apoi aseaz-o in tava si intinde-o uniform cu o spatula
- coace-o moderat intr-un cuptor timp de 60 minute, cu conditia de a verifica din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt
La final, scoate-o din tava si las-o sa se raceasca. Feliaz-o si serveste-o cu o ceasca de ceai alb din magazinul nostru online!
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.