de ce ar trebui să bei ceai verde

lectură de 2 minute

Ceaiul verde este o sursă de energie atunci când vine vorba de a te menține sănătos și de a te proteja împotriva bolilor. De ce ar trebui sa bei ceai verde? Iată trei motive pentru care ar trebui să faci acest lucru în fiecare zi:

motivul # 1: reduci riscul de cancer

Există studii epidemiologice remarcabile care susțin ceaiul verde. De exemplu, Studiul Shanghai realizat pe un eșantion de 69.000 de femei a constatat că femeile care au băut ceai verde de cel putin trei ori pe săptamână au avut o reducere cu 37% a riscului de cancer de colon, comparativ cu femeile care nu au consumat ceai verde.

cum infuzezi ceaiul poate face diferența

Infuzie cu Gaiwan în stil tradițional chinezesc

Cu cât frunzele sunt libere mai mult timp, cu atâât mai bine se eliberează substanțele pentru combaterea cancerului din această plantă. Folosește întotdeauna frunze vrac pentru infuzie sau frunze gata porționate în săculeți piramidali speciali concepuți, astfel încât frunzele să se poată mișca libere în spatiul din săculeț.

motivul # 2: bea ceai verde pentru a-ți proteja ADNul!

ADNul tău este planul pentru sănătatea ta. Ceaiul verde conține o substanță bioactivă numită Galatul de epigalocatehină (sau EGCG, din engleză Epigallocatechin gallate). Catehinele sunt substanțe de natură polifenolică cu proprietăți antioxidante, fiind de fapt niște metaboliți secundari ai plantelor. Abundă mai ales în planta de ceai, Camellia sinensis, dar și în cacao. Aceasta produce o enzimă naturală antioxidanță numită GSTP1 care protejează ADNul de stresul oxidativ.

GSTP1, o genă polimorfă

Imagine cu caracter orientativ

GSTP1 este o gena polimorfă care codifică proteine variate activ funcționale și care se consideră că funcționează în metabolismul xenobiotic, jucând un rol în susceptibilitatea la cancer și alte boli. Deasemenea, EGCG poate activa gene supresoare tumorale care opresc celulele canceroase din creștere.

motivul # 3: ceaiul verde îți poate crea o stare lipsită de stres

Cercetătorii au aratat că ceaiul verde poate scădea stresul. Într-un studiu s-a constatat că cei care au băut cinci sau mai multe cești de ceai verde au prezentat zilnic mai puține simptome de stres.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale, care poate fi crescută atunci când sunteți stresat. Cercetatorii de la Universitatea Loma Linda au arătat într-un studiu că cei care au băut o jumatate de ceașcă de ceai verde pe zi sau ceai oolong aveau cu 46% mai puține șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care nu consumau ceai.

putem bea ceai pentru a contracara efectele asupra sănătății noastre

Reducerea riscului a crescut la 65% pentru cei care beau zilnic două cești și jumătate de ceai sau chiar mai mult. Cât de mult ceai e prea mult, aflați aici.

Deși nu putem schimba întotdeauna lucrurile care ne provoacă stresul, putem bea ceai pentru a contracara efectele asupra sănătății noastre mentale și fizice. Iată că am aflat și de ce ar trebui sa bei ceai verde.

În magazinul nostru, găsiți ceai verde clasic sau aromatizat cu diverse fructe și flori, special adus pentru voi de pe cele mai bune plantații din lume.

referințe

Yang G, Shu XO, Li H, Chow WH, Ji BT, Zhang X, Gao YT, Zheng W. Prospective cohort study of green tea consumption and colorectal cancer risk in women. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2007 Jun;16(6):1219-23.

Fang M, Chen D, Yang CS. Dietary polyphenols may affect DNA methylation. J Nutr. 2007 Jan;137(1 Suppl):223S-228S. 

Yang YC, Lu FH, Wu JS, Wu CH, Chang CJ. The protective effect of habitual tea consumption on hypertension. Arch Intern Med. 2004 Jul 26;164(14):1534-40. 

Hozawa A, Kuriyama S, Nakaya N, Ohmori-Matsuda K, Kakizaki M, Sone T, Nagai M, Sugawara Y, Nitta A, Tomata Y, Niu K, Tsuji I. Green tea consumption is associated with lower psychological distress in a general population: the Ohsaki Cohort 2006 Study. Am J Clin Nutr. 2009 Nov;90(5):1390-6. 

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>