cum se produce matcha?

lectură de 1 minut

matcha, un ceai versatil

În mod tradițional din Japonia, matcha este numele dat frunzelor de ceai care au fost transformate într-o pulbere fină. Într-adevăr atât de fină încât atunci cand o beți (sau o folosiți în alte moduri), chiar consumați frunzele. Cum se produce matcha?

cum se produce matcha: gyokuro

Specia frunzelor utilizate în mod traditional pentru a produce matcha japonez sunt frunzele de ceai verde pure gyokuro care au fost umbrite sub perdele speciale timp de trei săptămâni înainte de a se recolta. 

cum se produce matcha: aracha

Această umbrire determină o eliberare mai ușoară a clorofilei din cloroplaste, unde clorofila este fixată puternic. Mulți nutrienți scapă cu dificultate din cloroplaste: vitamina K, clorofila, carotenoizii. “Desfacerea” cloroplastelor ajută mult la creșterea biodisponibilității acestor nutrienți.

Rezultatul? Frunzele de ceai devin de o culoare verde foarte intens și sunt pline de nutrienți fitochimici. Dupa ce au fost recoltate, frunzele sunt aburite și uscate și sunt cunoscute sub numele de Aracha.

cum se produce matcha: tencha

Urmatoarea etapă a procesului îndepărtează toate tulpinile și nervurile din frunze pentru a lăsa o frunză foarte pură cunoscută sub numele de Tencha.

matcha

Acest Tencha care este măcinat sub formă de pulbere este cunoscut sub numele de Matcha.

băutura matcha

Ca băutura, matcha se poate prepara în mai multe feluri. Ea nu trebuie neapărat să fie preparată conform regulilor ceremoniei de ceai japoneze, Chanoyu. Cu toate acestea, există câteva sugestii atunci când preparați, care ar putea ajuta. Aflăm în articolul cum preparam cel mai bun matcha?

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>