cum infuzam ceaiul din frunze

lectura de 2 minute

Bineinteles ca trebuie sa incepem acest ghid prin a spune sa alegi un ceai de frunze de calitate foarte buna si sa folosesti apa de calitate foarte buna. Daca se utilizeaza apa de la robinet, ea trebuia sa fie filtrata (vezi aici mai multe despre asta). Asigura-te ca ai citit Instructiunile de preparare pentru ceaiul pe care urmeaza sa-l infuzezi si ca incalzesti apa la temperatura corecta. Metoda prin care iti infuzezi frunzele depinde in intregime de tine. Nu exista intr-adevar o modalitate corecta sau gresita, insa exista o serie de optiuni disponibile pentru tine. Bineinteles ca multi iubitori de ceai folosesc metode diferite in functie de locul in care sau cum isi beau ceaiul. Mai jos am enumerat cateva dintre cele mai cunoscute metode.

filtre de hartie pentru ceai

Daca preferi ideea de a utiliza filtre de ceai, poti utiliza filtrele noastre de ceai. Acestea sunt complet biodegradabile, fara clor si sunt proiectate astfel incat ceaiul varsat sa aiba loc sa se miste in timp ce se infuzeaza. Ele vin in diferite dimensiuni pentru a se potrivi fie unei cesti sau unui ceainic mare. Doar pune ceaiul in filtrul de hartie si lasa-l la infuzat in ceasca sau ceainic. Dupa ce ai terminat, pur si simplu elimini sacul de filtru. Nicio mizerie, nici chiuvete infundate. Sunt intr-adevar foarte utile.

cani de infuzie

Canile de infuzare sunt minunate daca faci ceai pentru unul singur. Pur si simplu pui frunzele de ceai vrac in infuzorul din cana, torni apa apoi urmaresti cand frunzele se desfac si se invart in infuzor. Uneori, arata ca un glob de zapada. Odata ce frunzele au fost infuzate, scoti infuzorul si ti-ai baut ceaiul. Desigur, trebuie sa elimini frunzele de la infuzorul de sticla si sa-l speli. Vestea buna e ca acestea se pot spala si in masina de spalat vase. 🙂

ceainice din sticla

Vasele de ceai din sticla vin in diferite forme si marimi unele din sticla, altele din inox, cu sau fara infuzor. Cele care nu au infuzor sunt in general folosite pentru florile de ceai. Exceptie sunt cele foarte mici, stilul gongfu, cand de multe ori au un filtru in gura de scurgere pentru a retine frunzele. In cazul in care ceainicul are un infuzor, frunzele de ceai sunt plasate in interior si se adauga apa fierbinte. Daca aveti oaspeti, veti gasi pe toata lumea uitandu-se la frunzele dezlantuite si invioratoare din florile de ceai. Uimitoare pentru a le privi si o experienta minunata de a impartasi cu cei dragi.

ceainice cu infuzoare incorporate

Exista cateva modele minunate de ceainice din ceramica, din fonta sau din inox pe piata. Sunt foarte simple de utilizat si pot fi foarte decorative in functie de preferintele tale. Pur si simplu introduci ceaiul utilizand lingura pentru masura ceai in infuzorul de plasa care se afla in ceainic. Toarni apa si astepti timpul necesar pentru ca ceaiul tau sa se infuzeze. Apoi indepartezi pur si simplu infuzorul cu frunze. Acum ai un ceainic delicios cu ceai gata de a fi servit! 

dispozitive de infuzare

Dispozitivele de infuzare tip bila intra in toate formele si dimensiunile, de la o singura marime  pana la cea care poate fi utilizata intr-un ceainic mare. Cu toate acestea, indiferent de marimea aleasa, asigura-te ca achizitionezi un infuzor din otel inoxidabil de calitate. Unele infuzoare sunt pur si simplu o minge de plasa, adesea cu un lant. Altele cunoscute sub denumirea de infuzoare tip cleste, au manere lungi care, atunci cand sunt stranse impreuna, deschid balonul pentru a-ti permite sa plasezi sau sa indepartezi frunzele de ceai. Pur si simplu introduci infuzorul in ceasca sau ceainic, astepti timpul de infuzare necesar, apoi scoti infuzorul. Indepartarea frunzelor este destul de usoara, dar, desigur, va trebui sa speli infuzorul dupa utilizare. 🙂 Unele frunze de ceai, cum ar fi ceaiul rooibos, pot uneori sa scape prin infuzoarele de acest tip, dar in afara de asta, sunt un mod relativ economic si reutilizabil de a infuza ceaiul din frunze.

infuzori din saculeti tip piramida

Acestea sunt o inventie mai recenta, care va permite sa va bucurati de ceaiul de frunze vrac, in loc sa folositi filtru de hartie. In functie de sursa ceaiului, cei mai multi infuzori de tip piramida au o cantitate rezonabila de frunze continute in interiorul acestora. Cu toate acestea, te limiteaza sa ajustezi puterea ceaiului cu cate un saculet piramida in plus sau minus. Acestea au mai mult spatiu decat filtrele din hartie, permitand frunzelor libere sa se extinda atunci cand sunt in apa.

strecuratoare de ceai

Folosind la infuzare strecuratoarea de ceai, orice frunza de ceai reziduala ramasa in ceainic va continua sa se infuzeze. Daca faci ceai alb, verde oolong sau negru, ceaiul va deveni mai astringent si, eventual, foarte amar.

cutii de ceai

Cand ai un ceai din frunze de calitate superioara , vei dori sa il pastrezi in stare buna. Astfel ca este foarte important sa il pastrati in mod corespunzator. Ceaiul tau trebuie depozitat departe de lumina, umiditate, mirosuri puternice si pastrat intr-un recipient etans. Ceaiul nu trebuie depozitat in frigider! Iti recomandam sa folosesti cutii mici de ceai. Daca ai o cantitate mai mare de ceai, poti sa depozitezi o cantitate mai mica in cutia de ceai si sa pastrezi restul depozitat departe. Astfel, ceaiul evita contactul inutil cu aerul, lumina, mirosurile si umiditatea. Daca vrei sa ai mereu un impact fabulos si tentant in a atrage privirile consumatorilor sau a oaspetilor, iti recomandam borcanul de sticla cu protectie UV.

Aceste informatii fiind spune, te invitam cu placere la cumparaturi, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>