ce știm despre ceaiul yerba maté?

lectură de 1 minut

Yerba Maté este un ceai de plante latino-american ai carui compuși principali aromatici includ, conform unei analize de laborator (vezi Tab. 10/pag. 12 din link), substanțe chimice care au un miros mai greu de suportat. Dar ce știm până azi despre ceaiul Yerba Maté?

este acest ceai dăunator la sănătate? este inofensiv? sau este benefic?

Ei bine, conform ultimelor studii, acest ceai conține un nivel ridicat de hidrocarburi policiclice carcinogene. Aceste tipuri de hidrocarburi carcinogene le puteți găsi, de asemenea, în carnea de pui la grătar.

O evaluare a activității citotoxice și genotoxice a ceaiului Yerba Maté asupra celulelor albe din sângele uman a determinat o creștere semnificativă a ratei decesului acestor tipuri de celule, conform unui alt studiu din 2009. Dar ce sugerează cele mai recente studii?

chiar dacă Yerba Maté a fost consumat de secole, nu a fost studiat științific decât în ultimele două decenii

În creștere în întreaga lume, interesul pentru Maté a făcut extrem de importantă cercetarea în acest sens, deoarece nu a arătat posibilități extraordinare numai ca o băutură de consum, dar și în industria nutraceutică (o industrie a suplimentelor alimentare).

În ceea ce privește carcinogeneza, cele mai recente informații sugerează că asocierea dintre consumul de Yerba Maté și apariția de cancer nu poate fi din cauza Maté în sine, ci de la contaminanții care pot fi prezenți în ceaiurile Maté procesate.

temperatura ridicată la care ceaiul Maté este consumat poate juca un rol important

Prin urmare, tehnologiile post-recoltare trebuie îmbunătățite, în special procesul de uscare trebuie să fie optimizat pentru a elimina complet contaminanții. În plus, controlul bun al calității, inclusiv pe parcursul testelor analitice, devine imperativ pentru creșterea siguranței sale.

Ne dorim să venim în întampinarea voastră cu ceaiuri de calitate superioară și să nu compromitem calitatea. Ceaiurile pe care noi vi le oferim se cultivă pe cele mai bune plantații din lume.

În magazinul nostru, găsiți ceai Yerba Maté, adus pentru voi din sudul Braziliei, Parana și Mato Grosso, un Yerba Maté cultivat la o altitudine de aproximativ 300 m deasupra nivelului mării.

cum preparăm ceaiul de plante Yerba Maté?

Acum că am aflat ce știm despre ceaiul de plante Yerba Maté, haideți să vedem cum îl preparăm? Dacă folosim o rețetă clasică, procedura este cea de mai jos:

  • se folosesc 2 grame (o linguriță) de frunze vrac de ceai Yerba Maté la 200 ml apă filtrată sau plată
  • se infuzează la o temperatură de cel mult 80 °C timp de 3 minute, apoi se îndepărtează frunzele și se servește ca atare
  • o ceașcă de ceai Yerba Maté preparată după rețeta de mai sus conține aproximativ 80 mg de cofeină

Pentru stilul de preparare tradițional, vă lăsăm mai jos un video de informare. Vizionare plăcută!

referințe

Heck CI, de Mejia EG. Yerba Mate Tea (Ilex paraguariensis): a comprehensive review on chemistry, health implications, and technological considerations. J Food Sci. 2007 Nov;72(9):R138-51.

Kamangar F, Schantz MM, Abnet CC, Fagundes RB, Dawsey SM. High levels of carcinogenic polycyclic aromatic hydrocarbons in mate drinks. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2008 May;17(5):1262-8. 

Wnuk M, Lewinska A, Oklejewicz B, Bugno M, Slota E, Bartosz G. Evaluation of the cyto- and genotoxic activity of yerba mate (Ilex paraguariensis) in human lymphocytes in vitro. Mutat Res. 2009 Sep-Oct;679(1-2):18-23.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>