lectură de 2 minute
Pentru ca am fost provocați de un client (căruia ii mulțumim) și nu aveam această informație pe blog, am zis s-o scriem, s-o aveți aici si s-o accesați de fiecare dată când aveți nevoie. Așadar, haideți să aflăm cât timp putem păstra ceaiul infuzat.
Începem prin a spune că, uneori infuzăm mai mult ceai decât avem nevoie, dar poate că pur și simplu l-am preparat din greșeală. Sau am infuzat o cantitate mai mare, care sperăm că va dura câteva zile. Apoi ne întrebăm: oare cât ține acest ceai până să se altereze?
Există factori care pot scurta considerabil aceste perioade și există lucruri pe care le puteți face pentru a prelungi ceiaului infuzat valabilitatea. Si chiar dacă ceaiul infuzat rezistă mai multe zile, cel mai probabil va suferi unele modificari. L-ați mai consuma după câteva zile în care stă la frigider sau după câteva luni la congelator? În continuare abordăm această problemă.
cum facem ca ceaiul infuzat să reziste cât mai mult?
În primul rând, dacă ați infuzat mai mult ceai decât puteți bea, păstrați-l în frigider. Acest lucru va face să dureze mai mult. Ceaiul preparat poate dura până la cinci zile dacă il țineți la frigider. Acesta trebuie păstrat într-un recipient etanș pentru a preveni absorbția mirosurilor sau aromelor altor alimente și băuturi din frigider. De asemenea, previne formarea bacteriilor care ar putea altera ceaiul.
Însă atenție, dacă ați îndulcit ceaiul, este recomandat să-l consumați în cel mult opt ore chiar dacă-l păstrați la frigider. De ce? Pentru că zahărul din ceai va începe lent să provoace fermentarea după prima zi. Chiar dacă nu ați adăugat zahăr, dar ați ales un ceai care conține fructe, acesta va avea aceeași soartă.
Asadar, data viitoare când preparați mai mult ceai, nu-l îndulciți și nu adăugați fructe dacă doriți să-l păstrați în frigider mai mult timp! Daca totuși vrei să-l îndulciți (deși nu recomandăm asta, pentru că zahărul îi anihilează proprietățile nutritive și antioxidante), este indicat s-o faceți după ce-l scoateți din frigider.
cât timp putem păstra ceaiul infuzat în congelator?
Pentru unii dintre voi, această optiune este deja cunoscută. Dar pentru majoritatea dintre noi, aflăm că ceaiul se poate păstra în congelator pentru o perioadă de până la șase luni.
cât timp putem păstra ceaiul infuzat la temperatura camerei?
Dacă ceaiul păstrat în frigider poate dura până la cinci zile, cât va ține ceaiul păstrat la temperatura camerei? Majoritatea oamenilor nu vor păstra ceaiul preparat la temperatura camerei, deoarece, are cel mai bun gust atunci când este fierbinte. Dar, dacă ați lăsat accidental un ibric cu ceai proaspăt preparat peste noapte, poate vă întrebați dacă mai este sigur să-l beți? Sau dacă temperatura i-a afectat aroma?
Dacă lasați vreodată ceaiul la temperatura camerei, asigurați-vă că-l consumați într-o perioadă de până la opt ore. Altfel, bacteriile încep să-și facă de cap și să altereze ceaiul. Atunci când ceaiul este lăsat la temperatura camerei timp de câteva ore, va începe să-și piardă multe dintre beneficiile sale la sănătate. Ca să nu mai zicem că va începe să-și schimbe până și gustul, se va acri.
alegeți întotdeauna frunze de ceai de calitate superioară
O altă recomandare se referă la folosirea ceaiului vrac cu frunze de calitate superioară. Cu cât este mai bună calitatea, cu atât ceaiul infuzat va avea un termen de valabilitate mai mare. Dacă nu sunteți siguri de ce ceai să alegeți, ne puteți scrie pe messenger. Sau ne puteți apela la +40 371 401 755, ne puteți trimite un e-mail la contact@esensis.ro. Sau ne puteți contacta prin formularul de contact.
În încheiere și ca să facem un rezumat, ceaiul infuzat rezistă până la opt ore la temperatura camerei, până la cinci zile în frigider și până la șase luni în congelator.
Mulțumim pentru că ne citiți articolele și vă dorim o zi minunată!
notă
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.