mâncatul frunzelor de ceai sau ce știm despre Matcha

lectură de 1 minut

O variantă a consumului de ceai, pe lângă infuzarea sau maceratul, constă în mâncatul frunzelor de ceai, astfel încât să nu vă mai bateți capul cu substanțele nutritive extrase din acestea.

Ce rost are să aruncați frunzele rămase după ce ați băut ceaiul, când le puteți consuma direct? În timpul procesului de infuzie sau macerare, o bună parte din substanțele nutritive trec în apă, dar nu ar fi mai bine dacă ați mânca inclusiv frunzele?

O metodă de a consuma frunzele de ceai după infuzie e să le folosiți în smoothie. Dacă ceaiul băut pe stomacul gol vă produce un deranjament la stomac, puteți opta pentru această metodă.

dar ce ziceți despre Matcha?

Matcha este un tip de ceai verde măcinat pulbere produs din frunze integrale. Pulberea rezultată poate fi adăugată direct în apă. 

Ceaiul verde Matcha conține o cantitate mare de antioxidanți și polifenoli, pentru că atunci când bei Matcha, consumi de fapt frunzele de ceai. Astfel, ingerezi de la cinci până la nouă ori mai mulți anitoxidanți decât în consumul convențional de ceai verde.

Ceaiul verde japonez Matcha a fost folosit în ceremoniile ceaiului de-a lungul secolelor pentru a sărbători credința japonezilor că ceaiul este un dar si ca are proprietati spirituale si de tonifiere. Cunoscută sub numele de Chanoyu, japonezii încă urmează ceremonia ceaiului, din care Matcha este o parte integrantă.

Pe de altă parte, dacă vă place gustul de Matcha, îl puteți lua oriunde vă duceți, amestecandu-l direct cu apă într-un borcan cu capac sau într-un shaker, scuturandu-l bine pentru a omogeniza băutura. În acest fel, puteți bea toata ziua frunze de ceai verde-închis (care intră și ele în categoria verdețurilor sănătoase), cu zero calorii.

Pe langă articolul „Mâncatul frunzelor de ceai”, pe blogul nostru găsiți informații despre Cum preparam Matcha. Tot în magazinul nostru găsiți accesorii pentru preparare Matcha.

referințe

Khan N, Mukhtar H. Tea polyphenols for health promotion. Life Sci. 2007 Jul 26;81(7):519-33.

Gomikawa S, Ishikawa Y, Hayase W, Haratake Y, Hirano N, Matuura H, Mizowaki A, Murakami A, Yamamoto M. Effect of ground green tea drinking for 2 weeks on the susceptibility of plasma and LDL to the oxidation ex vivo in healthy volunteers. Kobe J Med Sci. 2008 May 23;54(1):E62-72.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>